Soort installatie

De volgende vloeren kunnen wij infrezen.

Zandcement dekvloer

De meest voorkomende type dekvloer is de zandcement dekvloer. Dit zijn vloeren van zand die gebonden zijn door cement. Zandcement dekvloeren worden veelal toegepast in nieuwbouw, utiliteitsbouw en bestaande woningbouw. Als de zandcement dekvloer goed is aangebracht dan is deze vloer erg geschikt om vloerverwarming in te frezen. De hardheid van de zandcement dekvloer is afhankelijk van de manier waarop de zandcement dekvloer is verwerkt en is van invloed op de manier waarop de vloerverwarming ingefreesd kan worden. Bij erg harde vloeren moet de frees gekoeld worden. Hierdoor valt het freesproces wat duurder uit. Normaliter hoeft er niet gekoeld te worden. Mocht dit wel het geval zijn dan stemmen we dit van te voren met je af en houden we daar bij het opmaken van de offerte rekening mee.

Offerte aanvragen

Anhydriet dekvloer

Een Anhydriet dekvloer is een gladde gietvloer die vaak over een betonvloer wordt gelegd. Deze dekvloer bestaat uit een mix van kalk/ gerecycled gips, zand en water. Anhydriet is een uitstekende warmtegeleider en bijzonder sterk. Deze dekvloeren worden veelal toegepast binnen nieuwbouw woningen. Je kunt Anhydriet vloeren herkennen aan een wat wittere of gelige kleur in vergelijking tot de grijze kleur van de zandcement dekvloer. Anhydriet dekvloeren zijn veel gladder dan traditionele dekvloeren en het frezen in dit type dekvloer geeft een mooi egaal resultaat.

Offerte aanvragen

Fermacell platen

Een dekvloer van Fermacell platen wordt vaak over een bestaande vloer geplaatst op plaatsten waar contactgeluid een probleem kan zijn. Fermacell-platen zijn geluidsdempende, brandwerende en vochtbestendige gipsvezelplaten, waarin gemakkelijk sleuven gefreesd kunnen worden. Doordat Fermacell platen de warmte naar boven afgeven zijn deze platen ideaal voor oudere huizen waar de beton- of houten vloer meestal niet goed of helemaal niet geïsoleerd is. Een groot voordeel van het frezen van vloerverwarming in Fermacell platen is het infrezen erg gemakkelijk gaat. Hou er wel rekening mee dat de hoogte van de vloer met 34 mm verhoogd wordt door de toepassing van Fermacell platen.

Offerte aanvragen

Tegel- of plavuizen vloer

Heb je een tegels of plavuizen? Dan kunnen wij ook vloerverwarming voor je infrezen. Hierbij is het van belang dat de tegels of plavuizen goed vastzitten op de ondervloer. Controleer op verschillende plekken of er losliggende tegels/plavuizen zijn. Twijfel je? Dan is het beter om de tegels of plavuizen eerst te verwijderen. Let er dan op dat je de dekvloer waarop de tegels/plavuizen zijn verlijmd niet teveel beschadigd, anders moet je de dekvloer eerst herstellen voordat wij de vloerverwarming kunnen infrezen. Tegenwoordig zijn tegels/plavuizen vaak verlijmd met de dekvloer en dienen, voordat wij gaan frezen, verwijdert te worden. Alleen als de tegels of plavuizen zo goed verlijmd zijn dat het niet mogelijk is om ze los te bikken zonder de onderliggende dekvloer ernstig te beschadigen kunnen wij hier doorheen frezen.
Bij oudere huizen zijn de tegels/plavuizen vaak direct in de specie geplaatst. Als de tegels/plavuizen goed vast zitten kunnen we daar direct infrezen.

Offerte aanvragen

Betonvloer

Sommige woningen zijn voorzien van alleen een vlak afgewerkte betonvloer die direct voorzien is van een afwerkvloer. In dit type vloer kunnen wij vloerverwarming infrezen maar door de extreme hardheid van de vloer kan dit erg lastig zijn. Wij hebben gespecialiseerd materiaal om in beton te kunnen frezen maar dit materiaal zal altijd water gekoeld moeten worden. Hierdoor is het frezen in betonvloeren arbeidsintensief en valt het freesproces wat duurder uit dan bij de andere vloersoorten.
Het verschil tussen een zandcement dekvloer en een vlak afgewerkte betonvloer is vaak lastig te zien. Je kunt jouw vloer testen door met een steenboor (zonder klopfunctie) in de vloer te boren. Bij een zandcement dekvloer zal de boor redelijk gemakkelijk door de dekvloer boren. Bij een betonvloer zal de steenboor niet of bijna niet in de vloer kunnen boren.

Offerte aanvragen
Meer informatie of contact?

Wil je meer informatie over onze werkzaamheden of een vrijblijvende offerte aanvragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan je graag te woord.

Naar contact

© 2024 De Vloerverwarmingspecialist